Carnavalsmaandag en -dinsdag zijn wij gesloten. Fijne vastelaovend!

Geen objecten gevonden

Naar overzicht

Facelift Wittevrouwenveld

Maastricht | Wittevrouwenveld

Over dit project

De komst van de Groene Loper biedt nieuwe kansen voor de ontwikkeling van Wittevrouwenveld. Nu deze Loper er is gaan we dan ook voortvarend aan de slag.Van nieuwbouw tot het opknappen van bestaande woningen naar energiezuinige woningen. Door woningen te verkopen als kluswoning zorgen we voor een goede mix in de wijk.


TILLYSTRAAT E.O.
Nieuwbouw
Er komen 87 nieuwbouwwoningen, waarvan 67 in de sociale huur. Aannemersbedrijf Laudy bouwt deze woningen. Het programma bestaat uit:

- 29 appartementen o.a. voor senioren
- 14 portieketage woningen voor starters;
- 14 gelijkvloerse seniorenwoningen;
- 10 woningen voor gezinnen;
- 20 woningen in de vrije sector. Deze worden ontwikkeld en gebouwd door een andere partij dan Servatius.

Heeft u interesse in de sociale nieuwbouwwoningen?
Dan kunt u een mail sturen naar m.maenen@servatius.nl.
U wordt dan in ieder geval op de hoogte gehouden van de plattegronden, huurprijzen, toewijzingscriteria, etc. Het is geen garantie op een aanbod.

Kluswoningen
17 woningen aan de Tillystraat blijven staan. Van 6 van deze woningen wordt de gevel gerenoveerd. Na de gevelrenovatie worden de woningen verkocht als kluswoningen. Kopers krijgen de vrije hand om de woning aan de binnenkant zelf op te knappen. Afhankelijk van de verkoop bekijken we wat we met de overige woningen doen. Tillystraat 2 wordt opgeknapt en verhuurd.  De planning van de gevelrenovatie en de verkoop van de kluswoningen is nog niet bekend.  

BURGEMEESTERSBUURT E.O.

Renovatie 110 eengezinswoningen
110 eengezinswoningen in de Burg. Bauduinstraat, Burgemeestersplein, Schepen van Panhuysstraat, Burg. Raatstraat, Burg. Nierstraszstraat, Burg. van Oppenstraat, Burg. Pijlsstraat, Morsestraat en Dr. Schaepmanstraat worden verduurzaamd en opgeknapt. Hierdoor gaan de woningen van een gemiddeld D/E- label naar een A-label. We werken momenteel aan de plannen in nauwe samenwerking met een afvaardiging van bewoners. Laudy is de aannemer voor dit project. De planning is dat we eind dit jaar starten en we in het voorjaar 2019 het project hebben afgerond. Uiteraard afhankelijk van interne besluitvorming én akkoord van de huurders.

BURG. BAUDUINSTRAAT

Servatius draagt 15 eengezinswoningen aan de Burg. Bauduinstraat over aan collega-corporatie Maasvallei. Maasvallei  gaat op termijn deze woningen slopen en nieuwbouw realiseren. De nieuwbouw bestaat uit 50 + 19 appartementen en 10 grondgebonden woningen in de sociale huursector. Servatius is met Maasvallei in gesprek om het blok met 19 appartementen  aan te kopen en vervolgens te verhuren. Meer informatie volgt in een later stadium. 
 


Algemeen

 • Wijk Wittevrouwenveld
 • Plaats Maastricht

Planning

 • Start bouw november 2018
 • Datum van oplevering eind 2019
 • Status Aan de slag
 • Partijen

 • Eigenaar Servatius
 • Locatie op kaart

   
  Annuleren

  Waarmee kunnen wij je helpen?

  Begin hier met zoeken!

  Geen resultaten gevonden